Сьогодні, 8 вересня, у Горішніх Плавнях відбувся матч 8-го туру чемпіонату Першої ліги між командами "Гірник-Спорт" - "Верес".

"Гірник-Спорт": Сітніков, Гаращенков, Гарбар, Ломко, Моісеєнко, Баранник, Ченбай, Павлик (Галенко, 72), Корольков (Кропивний, 74), Яворський, Осадчий (Марусич, 46) - Крюков, Воробей, Іванов, Малей. Головний тренер - Ігор Жабченко.

НК "Верес": Когут, Борзенко, Неплях, Зозуля, Западня, Орловський (Сергійчук, 79), Кучеров, Котляр, Герасимець (Волошинович, 71), Степанюк, Козьбан (Сікорський, 73) - Леонідов, Білий, Коблюк, Ралюченко. Головний тренер- Володимир Мазяр.

Голи: Герасимець (37), Неплях (50), Борзенко (69), Степанюк (80), Сікорський (87), Волошинович (90+2) – Марусич (90+1).

Попередження: Гаращенков (31), Моісеєнко (65), Корольков (71) – Зозуля (72), Неплях (90).

Вилучення: Гарбар (42, фол останньої надії).

НК "Верес" здобуває розгромну перемогу у Горішніх Плавнях та повертається на другу позицію у турнірній таблиці Першої ліги.

У зв’язку зі схожістю клубних кольорів із «Гірником-Спорт» - на матч у Горішніх Плавнях «Верес» вийшов у незвичній формі – чорні футболки, червоні труси. І, як з’ясувалося згодом, ця комбінація виявилася для рівнян фартовою.

Святкувати взяття воріт наша команда могла вже на 5-й хвилині, коли після подачі кутового Борис Орловський влучно пробив головою. Втім, лайнсмен зафіксувала вихід м’яча за межі поля під час подачі.

Далі був обмін гострими та напівгострими моментами. У господарів на 17-й хвилині небезпезпечно бив Вадим Яворський, який розпочинав сезон у «Вересі». На це результативно відповів екс-гравець «Гірника-Спорта» Сергій Герасимець, який у старті замінив Ростислава Волошиновича. Сергій був першим на добиванні після подачі кутового.

Неприємний для клубу з Полтавщини момент стався на 42-й хвилині, коли Олександр Гарбар перервав вихід один на один Руслана Степанюка. Пряма червона картка.

Другий тайм «Верес» розпочав з голу. Євген Неплях, якого після травми випустив в основі Володимир Мазяр в центрі захисту, головою замкнув подачу з кутового від Котляра.

Ще одну гольову передачу Антон записує на свій рахунок на 69-й хвилині. Вже від іншого кутового прапорця він результативно навісив на іншого нашого центрального захисника Сергія Борзенка, який забиває головою. Для Борзенка, як і для Герасимця та Непляха, цей гол став дебютним за «Верес».

На 80-й хвилині рахунок став зовсім непристойним. Олексій Зозуля віддав відмінний пас на Ігоря Сікорського, той міг забивати сам, але відпасував на Руслана Степанюка – 4:0. Вітаємо Руслана з сьомим голом у сезоні (шостим у чемпіонаті).

На 87-й хвилині Ростислав Волошинович обікрав захисника команди господарів та віддав передачу на Сікорського. Той забивав практично у порожні ворота - 5:0.

Гол престижу господарі провели на 90-й хвилині з пенальті. Одинадцятиметровий реалізував Максим Марусич.

Але це було ще не все. На 92-й хвилині Ростислав Волошинович після пасу Котляра красивим ударом поставив крапку у матчі.

Отож, НК «Верес» громить «Гірник-Спорт» на його полі – 6:1.

Повідомляє інформаційна служба НК "Верес" (Рівне ).