Близько 8 ранку, сьогодні, на службу 102 надійшло кілька скарг від мешканців прилеглих до Котляревського вулиць на задимленість та неприємний запах від спаленого сміття.

Патрульні з'ясували, що на території однієї з установ на вулиці Котляревського неодноразово спалюється сміття, дим від якого, за словами мешканців, отруює навколишнє повітря та спричиняє проблеми зі здоров'ям. Разом з патрульними на виклик прибули рятувальники, які усунули полум'я. 60-літнього працівника установи інспектори доставили до міського відділу для складання відповідних адмінматеріалів за порушення благоустрою.

Нагадуємо! Згідно зі ст. 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу, а так само невжиття особою, яка одержала дозвіл на випалювання зазначеної рослинності або її залишків та опалого листя, заходів щодо своєчасного їх гасіння — тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб — від п'ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ті самі дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду, — тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб — від сімдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Спалювання сміття є смертельно небезпечне для здоров'я. Під час горіння виділяються речовини, які загострюють або викликають захворювання, — переважно серцево-судинної системи і дихальних шляхів. Пам'ятайте, що спалюючи сміття — Ви не лише порушуєте Закон, а й шкодите своєму здоров'ю та забруднюєте атмосферу!