Вже сьогодні вночі у Ріо де Жанейро стартують 15 Паралімпійські ігри, а офіційну церемонію підняття державного стягу та прапору національного комітету спорту інвалідів України у Рівному провели зранку. Головних героїв дійства на заході не було. Одинадцять паралімпійців, що представлятимуть Рівненщину, вже перебувають у Бразилії.

Під звучання гімну України на майдані Просвіти учасники попередніх Паралімпійських та Дефлімпійських ігор - Ігор Косенко, Сергій Фролов та Василь Ажнюк піднімають державний прапор та стяг національного комітету спорту інвалідів України. Вони майорітимуть тут до 18 вересня - останнього дня проведення 15 літніх Паралімпійських ігор у Ріо де Жанейро. Цьогоріч нашу область представлятиме рекордна кількість спортсменів.

Триразовий учасник паралімпійських ігор, що здобув дві золоті та срібну медалі, заслужений майстер спорту Ігор Косенко нині вже покинув великий спорт. Чоловік тренує маленьких футболістів з дцп. Він як ніхто, знає ціну та насолоду перемог.

На урочистості з нагоди відкриття 15 Паралімпійських ігор до Рівного завітали також не менш відомі та успішні спортсмени - чемпіони світу з бальних танців на візках Надія та Іван Сіваки.

Їм відома підготовка до серйозних змагань, тому знають що порадити нашим спортсменам.

Вже завтра це намагатимуться довести дзюдоїсти Рівне нщини Давид Хорава, Людмила Логацька, Юлія Галінська. Загалом місцеві паралімпійці змагатимуться ще у плаванні, пауерліфтингу та параканоє.