Остання вечірка перед заміжжям ... Вона повинна бути у кожної нареченої! Наші поради допоможуть організувати веселу вечірку, яку подружки будуть ще довго згадувати навіть після весілля.

1. Кого запросити?

Якщо ви не можете визначитися зі складом вашого дівич-вечора, тому що це люди з різних компаній, незнайомі один з одним, або просто зовсім різні за характером і інтересам люди, то розбийте дівич-вечір на дві частини. Днем ви можете зібрати всіх «тургеневских панянок» і влаштувати тихі посиденьки в кафе або день СПА-процедур, а ввечері покликати самих відв'язних подружок в клуб.

2. Забронюйте дату

Повідомте всіх учасниць вашого дівич-вечора про грандіозну вечірку заздалегідь, щоб вони відзначили цю дату в своєму календарі і нічого на цей день не планували. Дівич-вечір потрібно проводити не пізніше, ніж за тиждень до весілля, і ні в якому разі не влаштовувати гуляння прямо напередодні торжества.

3. За чий рахунок цей банкет?

Сакраментальне питання, але його краще обговорити заздалегідь. Варіантів багато: наречена може сама повністю оплатити свій дівич-вечір, можна оплатити тільки певну частину, а решту розділити між подружками порівну по домовленості. Якщо ви йдете в клуб, то наречена може зняти столик і замовити закуски і напої, а за вхід подружки заплатять самі, або навпаки.

Буває і таке, що подруги влаштовують для нареченої сюрприз і повністю готують її дівич-вечір, але розраховувати на це і нічого не робити самій все ж не варто. А зустрічаються і щедрі женихи, які в якості подарунка пропонують оплатити коханої її прощальну «незаміжню» вечірку.

4. Правильне місце

Локації для дівич-вечора можуть бути самими різними - від домашніх посиденьок до подорожі за кордон дівочої компанією. Тут все залежить від бюджету вечірки. Якщо у вас не виходить відзначити дівич-вечір з розмахом, не турбуйтеся, адже можна дуже душевно посидіти в недорогому містечку або влаштувати тематичну вечірку будинку, підібравши декор і костюми власними силами.

Не порівнюйте себе з іншими: дівич-вечір - це ваше персональне захід і головне на ньому - дружня, весела атмосфера, хороша компанія. Бюджет дівич-вечора не пов'язаний безпосередньо з його якістю. До речі, навіть поїздку за кордон може зіпсувати такий безглуздий факт, як прострочений закордонний паспорт або його відсутність. Тому такі деталі варто уточнити заздалегідь.

5. Без відриву від колективу

Дівич-вечір - колективний захід, тому бажано, щоб ідея сподобалася всім його учасникам. Але не варто питати кожного, чого б йому хотілося. Правильніше запропонувати свою ідею і попросити доповнити її або дати пару-трійку варіантів на вибір. Якщо не вийшло догодити всім, не турбуйтеся - в кінці кінців, це ваш дівич-вечір і головне, чого хочете ви самі.

6. Чіткий план

Дівич-вечір не можна пускати на самоплив. Розробіть часовий графік, особливо якщо плануєте відзначати цілий день. Відведіть час на денні розваги і на вечірній відрив. Можливо, ви захочете відвідати кілька закладів - це прекрасно, але не будьте занадто зосереджені на тому, щоб строго слідувати графіку. Нехай все йде своєю чергою: якщо десь вам особливо сподобалося, то і побути там можна довше. А якщо ви забалакались і не помітили, як пролетів час, тим більше не переживайте - значить, дівич-вечір вдався на славу!

7. Форс-мажор

Якщо ви хочете зібрати велику компанію, де не всі знайомі, а хтось і зовсім приїде з іншого міста, потрібно неодмінно заздалегідь обмінятися номерами і забезпечити всіх подружок маршрутом дівич-вечора. А також не зайвим буде домовитися про місце зустрічі на випадок, якщо хтось «відіб'є від зграї», випивши зайвого або заблукавши.

8. Розслабтеся

Не варто перетворювати дівич-вечір в забіг по всім модним закладам міста. Це ж відпочинок, тому не забувайте відпочивати: не плануйте довгих походів пішки, подбайте про напої та закуски протягом дня. Ви ж не хочете, щоб подружки до вечора втомилися так, що не змогли запалювати і танцювати до ранку, а мріяли, щоб дівич-вечір скоріше закінчився.

9. Отримуйте задоволення

Ваш головний і неодмінний атрибут на дівич-вечорі - гарний настрій. Якщо не всі з ваших подруг знайомі, постарайтеся познайомити їх заздалегідь, щоб між ними не було незручності. А якщо є ті, хто взагалі не дуже ладнає, то поговоріть з ними заздалегідь і попросіть заради вас забути про свої розбіжності на один день і повеселитися разом на славу.