Електронна петиція рівнянина Олександра Сухачова, де він хоче заборонити кришнаїтам співати у громадських місцях і яка набрала необхідні 300 голосів - відхилив міськвиконком.

Повний текст відповіді на електронну петицію:

"Розглянувши Вашу петицію від 06.07.2016 повідомляю наступне. У відповідності до ст.21 Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації" релігійні організації організації мають право засновувати і утримувати вільно доступні місця богослужінь або релігійних зібрань, а також місця, шановані в тій чи іншій релігії (місця паломництва). Богослужіння, релігійні обряди, церемонії та процесії безперешкодно проводяться в культових будівлях і на прилеглій території, у місцях паломництва, установах релігійних організацій, на кладовищах, в місцях окремих поховань і крематоріях, квартирах і будинках громадян, а також в установах, організаціях і на підприємствах за ініціативою їх трудових колективів і згодою адміністрації. Командування військових частин надає можливість військовослужбовцям брати участь у богослужіннях і виконанні релігійних обрядів. Богослужіння та релігійні обряди в лікарнях, госпіталях, будинках для престарілих та інвалідів, місцях попереднього ув'язнення і відбування покарання проводяться на прохання громадян, які перебувають в них, або за ініціативою релігійних організацій. Адміністрація зазначених установ сприяє цьому, бере участь у визначенні часу та інших умов проведення богослужіння, обряду або церемонії. В інших випадках публічні богослужіння, релігійні обряди, церемонії та процесії проводяться щоразу з дозволу відповідної місцевої державної адміністрації, виконавчого органу сільської, селищної, міської ради. Клопотання про видачу вказаного дозволу подається не пізніш як за десять днів до призначеного строку проведення богослужіння, обряду, церемонії чи процесії, крім випадків, які не терплять зволікання.

Згідно ст.5 вищевказаного закону релігійна організація зобов'язана додержуватися вимог чинного законодавства і правопорядку.

Одночасно зазначаю, що у випадку недотримання вимог ст.21 Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації" вбачається порушення чинного законодавства та правопорядку. У відповідності до п.10 ст.23 Закону України "Про Національну поліцію" поліція відповідно до покладених на неї завдань вживає заходів для забезпечення публічної безпеки і порядку на вулицях, площах, у парках, скверах, на стадіонах, вокзалах, в аеропортах, морських та річкових портах, інших публічних місцях. Законодавством України не надано повноважень органам місцевого самоврядування забороняти релігійним організаціям проведення богослужінь, обрядів, церемоній чи процесій, а лише передбачено надання дозволу на проведення публічних релігійних заходів за клопотанням релігійних організацій.

Міський голова В.Хомко"