Комісія Державіаслужби з розгляду питань про права на експлуатацію повітряних ліній задовольнила всі заявки авіакомпаній на нові маршрути. Серед них, зокрема, є і заявка авіакомпанії Bravo Airways на регулярний міжнародний авіарейс з Рівного до Любліна. Про це повідомили в Державній авіаційній службі України.

Таким чином вже з нового року мешканці області можуть очікувати появу першого регулярного рейсу з Рівне нського аеропорту.

«Звісно, що з великим оптимізмом сприйняв новину про затвердження першого регулярного рейсу з Рівне нського аеропорту за останні десятки років», - зазначив голова Рівне нської облдержадміністрації Олексій Муляренко. Однак, за словами керівника області, цей рейс є лише початком, і влада не збирається зупинятися. «Нажаль, на сьогодні наш аеропорт не може повноцінно приймати літаки класу Боїнг, оскільки конструкція таких літаків вимагає більшої рулійної доріжки. Тому ми звернулися до депутатів обласної ради та просимо в них виділити кошти на реконструкцію нашої злітної смуги, щоб розширити цю доріжку», - розповів голова Рівне нської ОДА Олексій Муляренко.

Після цієї реконструкції, переконаний голова ОДА, кількість регулярних рейсів, а також їх напрямки значно збільшаться, адже літаки класу Боїнг є в переважній більшості авіакомпаній, які виявили бажання співпрацювати з рівненським аеропортом.

Також нагадаємо, що з жовтня розпочнуться перельоти до Єгипту.