Аби спонукати молоде покоління позбутися шкідливих звичок та заохотити до зорового способу життя чиновники організували в самому центрі міста безкоштовний пункт медичного обстеження. Та якщо перевіритися у лікарів могли всі охочі, отримати головний приз за відмінне здоров'я ноутбук - лише два щасливчики.

Безкоштовно обстежитися й виграти ноутбук можна було цими вихідними на Майдані Незалежності. Але похизуватися здоров'ям можуть не усі. Чи не у кожного п'ятого ендокринолог виявляв патологію щитовидної залози. За перші дві години акції "Молоді і здорові", зареєструвалися майже півтори сотні охочих. Частина прийшла задля лікарських консультацій, частина - виграти ноутбук.

За два дні акції двадцять медиків обстежили більше півтори тисячі рівнян. Лікарі погоджуються: явка - висока. За консультаціями у намети прийшло більше ніж зазвичай ходять у поліклініки. Менш радісний міський голова - його засмутили лікарські діагнози.

А от справжні везунчики і здорові, і з ноутбуками. Переможці задоволені, а ось влада задумалася: аби спонукати людей підтримувати власне здоров'я - ладні проводити такі акції щороку. Тільки б рівнянам здоров'я вистачило.