Типовими весільними церемоніями вже нікого не здивуєш, тож парам, які хочуть, аби їхнє весілля запам'яталося, варто звернути увагу на декілька найромантичніших місць, де можна заприсягтися у вірності своїй другій половинці на усе життя.

1. Тунель кохання (селище Клевань, 24 км від Рівного)

Це незвичайне місце, яке виглядає романтично в будь-який час року! Легенди свідчать, що колись тут жили українські Ромео і Джульєтта, чия безмежна любов закінчилася трагедією, а на місці загибелі закоханої дівчини виник Тунель кохання - як символ її прекрасного почуття довжиною у вічність!

2. Долина нарцисів (в 4 км від м Хуст Закарпатської області)

Тільки один раз на рік і тільки в травні можна побачити квітучу поле нарцисів! Звичайно ж, у такого романтичного місця є своя - не менше романтична - легенда ... Коли князівській дочці Русе виповнилося 18 років, з цим святом її прийшли привітати іноземні візитери і городяни, серед яких був і бідний гончар Іванко. Хлопець підніс дівчині в подарунок чудову вазу, на якій, наче живі, мерехтіли квіти граціозного білого нарциса. У цей момент Руся і Іванко полюбили один одного і стали таємно зустрічатися. Але батько дівчини провідав про ці стосунки і, розсердившись, викинув вазу в долину, заборонивши дочці бачитися з коханим. А на наступний день всю долину, на якій ще вчора дрібним дощем лежали осколки вази, покривав біло-зелений килим квітучих нарцисів. Побачивши це чудо, батько Русі дав свою згоду на союз його дочки і бідного гончара.

3. Острів закоханих (Тернопіль)

Острів закоханих, розташований посеред Тернопільського ставу, недарма вважається одним з найкрасивіших і романтичних місць в Україні! Легенди свідчать, що саме на цьому острові живе «дух міста», який протегує парам. Подейкують, що якщо закохані будуть довго вдивлятися в дзеркальну гладь води, то зможуть побачити там своє майбутнє. Чудове місце, щоб дати один одному обітниці вічної вірності, чи не так? Але і це ще не всі таємниці Острова кохання! Неподалік від водойми в мальовничій місцевості розташований невеликий скверик, біля якого росте Дерево щастя, яке обіцяє успіх всім, хто побували біля нього!

4. Мис Плака (між Ялтою і Алуштою)

Якщо дивитися на це величне нагромадження каменів в профіль, то мис Плака нагадує сову або собаку породи пекінес, внизу скелі - принадна водна гладь, а навколо - гідні пензля художника пейзажі. На мисі розташований замок княгині Гагаріної, який овіяний міфами і легендами.

За однією з них Анастасія Гагаріна - грузинська красуня-була дуже розумною і доброю господинею, вона жила в любові і гармонії зі своїм чоловіком. Вона вийшла заміж за князя Гагаріна всупереч бажанню своєї матері і стала його другою дружиною. Але щастя подружжя не було довгим - дівчина овдовіла у віці 27 років і заміж більше не виходила, зберігаючи вірність своєму загиблому чоловікові. Будівництво замку Анастасія почала у віці 70 років. За однією з легенд до неї з'явився дух чоловіка і сказав побудувати чудовий палац, жінка дала йому обітницю, що не помре, поки замок не підніметься на схилах мису. Так і вийшло: коли палац на мисі Плака добудували, княгиня померла. Мис Плака і замок Гагаріних на ньому - це приклад того, що справжня любов сильніша від смерті!

5. Італійський дворик у Львові

Нагадує типові для Риму і Флоренції дворики, це немов машина часу! Потрапивши сюди, Ви немов потрапляєте в ті часи, коли поняття про романтику були зовсім інші, ніж зараз! Сьогодні в Італійському дворику працює літнє кафе, а також проводяться джазові та класичні концерти. Тут панує атмосфера епохи Ренесансу і європейського величі!