Виробництво, переробка та реалізації сільськогосподарської продукції - все це справа фермера. Цьогоріч на Острожчину обмінятися досвідом з'їхалися аграрії зі всієї області. Традиційно фермери зустрілися на День поля. Які культури користуються попитом на Рівненщині та про проблеми ведення фермерського господарства дізнавалася наша Анастасія Кучеренко.

Капуста, морква, буряк, картопля та зернові - це не повний перелік культур, які вирощують на родючих землях Рівне нщини. В Острозькому районі на 750 гектарах землі трудиться ціла династія фермерів. Микола Муляр започаткував власне фермерське господарство, переконує, останнім часом заробляти на полі стає все важче через проблеми зі збутом продукції.

Вирощення хорошої та якісної продукції - велика та складна праця. Насіння, добрива, техніка, спеціальні поливні установки - все коштує в наш час дорого. А результат не завжди такий як сподіваєшся. Адже поле не передбачуване. В свою чергу, саме спеціальні теплиці сприяють менш затратному вирощенню овочів.

Традиційно на день поля фермери нашої області збираються разом, щоб поділитися своїм досвідом.

За словами фермерів, врожай у цьому році на Рівне нщині хороший та має великий асортимент. Побачити на власні очі та скуштувати дари полів, рівняни зможуть на традиційних ярмарках на вулиці Набережній та Князя Романа вже з другої половини вересня.