Що придбати, від чого позбутися, і як удосконалити те, що є. Розповідаємо, як зменшити витрати на водопостачання.

1. Звільніть руки

Посудомийна машина вимагає в 20 разів менше води, ніж ручне миття посуду, а пральна машина з фронтальним завантаженням економічніша, ніж з вертикальним.

pic

2. Не змивайте свій бюджет

Унітаз з бачком в двох режимах - стандартному і економічному - це відмінний спосіб заощадити 15 літрів води в день. А ще є життєва хитрість: спробуйте заховати літрову пляшку з водою в бачку - економія при кожному зливі.

pic

3. Змішуйте з розумом

Сенсорні змішувачі використовують на 60% менше води, ніж вентильні, а водозберігаючими насадка для душа - аератор - витрачає 4-5 літрів в хвилину замість 10-12.

pic

4. Ведіть облік температури

Встановіть лічильник гарячої води з датчиком температури: якщо раптом замість гарячої води з крана піде тепла, зможете зажадати перерахунку.

pic

5. Чистіть зуби в тиші

Не забувайте вимикати воду, поки чистите зуби. За 2 хвилини цього процесу даремно витікає 20 літрів води. Сотні тисяч літрів за ціле життя!

pic

6. Замочуйте жирний посуд

Після сімейної вечері залишається ціла купа жирного посуду, яку важко відмивати. Спробуйте на годину замочити сковорідки і тарілки в раковині води з парою крапель миючого засобу. Ця проста порада допоможе не тільки заощадити багато води, але і легше видалити пригорілі залишки їжі.

pic

7. Зупиніть витік

Часто ми не звертаємо уваги на витоку води або навіть не знаємо про них. Зливний бачок можна легко перевірити: зніміть з нього кришку і додайте у воду харчовий барвник - якщо через кілька хвилин чаша унітазу забарвиться, значить, пора ліквідувати протікання. Капає кран теж витрачає багато води - повільно і непомітно він здатний пропустити через себе до 10 літрів води на добу.

pic