Аби обговорити питання розвитку закладів дитячої паліативної допомоги на Рівненщині, заступник голови облдержадміністрації Світлана Богатирчук-Кривко зустрілася із представниками благодійних фондів з Бельгії Ліліане Боларт та Пієре Мертенс.

Сьогодні в Україні триває реформа медицини. Напрямки, що найбільше потребують розвитку – реабілітація та паліативна допомога. Крім підготовлених фахівців Рівне нщині необхідне спеціальне обладнання та кошти.

Благодійники розповіли про роботу своїх фондів та допомогу, яку нині вони надають в Україні.

«В кількох містах України ми започаткували проекти допомоги людям. Зокрема, організовували безкоштовне харчування для пристарілих бездомних, притулок для дітей з вулиці, центр допомоги колишнім в’язням та освітній заклад», - розповіла Ліліане Боларт.

Для ознайомлення із лікувальними та соціальними закладами благодійники відвідали обласну дитячу лікарню, центр соціально-психологічної реабілітації дітей, Клеванську школу-інтернат. А також побували у спеціалізованому будинку дитини та приміщенні міської лікарні №2, які обласна та міська влада розглядають в якості майбутнього дитячого паліативного закладу.

Благодійники запевнили, що готові до співпраці. В першу чергу вони хочуть організувати семінари для батьків, чиї діти мають хворобу хребта Spina Bifida. А також планують восени запросити на стажування до Бельгії лікарів.

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.