(*Ось, вже незабаром знову розпочнеться навчальний рік. Це важлива подія не лише для першокласників, а й для першокурсників. Адже шкільна пора - це важливий етап в нашому житті і студентське життя теж не менш важливе. *)

Проте чи знаєте Ви, що існує безліч прикмет та забобонів для школярів та студентів. Можливо саме вони допомужуть Вам у навчальному році?

По-перше, якщо ввечері напередодні 1 вересня іде дощ, то навчальний рік обіцяє бути вдалим для «першачків». В даному випадку маються на увазі не тільки першокласники, а й студенти-першокурсники. Все саме так і складеться, якщо підставити долоні дощу і вимовити: «Дощу дождиться, мені добре вчитися, осягати знання проблем не знати». За першокласника це може сказати мама, замінюючи слово «мені» фразою «моєму синові (дочці)».

По-друге, щоб заздалегідь уникнути усього поганого, пов'язаного з навчанням, вранці 1 вересня будь-який школяр або студент повинен доторкнутися до носа чорної кішки і вимовити: «Котячий ніс мені щастя приніс, від поганих прикмет визволив, все добре залишив».

Якщо першокласник 1 вересня, виходячи з дому, спіткнувся, то це говорить про те, що відносини з учителем чи однокласниками будуть складатися дуже складно.

pic По-третє, якщо першокласник або першокурсникв перший навчальний день порве одяг, то це вірний знак того, що його знання будуть «з дірками». Прикмета не збудеться, якщо над порваною річчю сказати: «рвані зашивається, старанність з'являється. Речі будуть носитися, (ім'я) добре вчитися ».

Погано, якщо учню випускного класу в школі довелося знайти чужу річ. Це означає, що він візьме на себе чужі проблеми (погані оцінки, конфлікти, невдачі).

Якщо студент-першокурсник, їдучи з дому на навчання, в дорозі зустріне п'яного, то це вірна прикмета, що поза будинку він зв'яжеться з поганою компанією.

Також доброю прикметою для першокурсника вважається потриматися в перший тиждень навчання за ручку дверей кабінету декана. Це означає, що студент стане лідером у своїй групі.

Якщо студент хоче, щоб здійснилося його бажання, то ввечері 1 вересня він повинен загадати його, дивлячись на зоряне небо і промовляючи такі слова: «Небеса, небеса, принесіть чудеса. Мене підтримайте, бажання прийміть, в термін виконайте, мене щастям наповніть».

Для кращої підготовки до занять існують такі забобони:не читайте конспекти за їжею (заїдаєш пам’ять), не дивіться телевізор при читанні конспектів (найпотужніший відволікаючий фактор), не слухайте гучну музику при читанні конспектів (альтернативою може послужити тиха класична музика, кажуть сприяє кращому запам’ятовуванню інформації). При організації перерви – не бажано залишати конспекти і підручники відкритими, щоб запам’ятоване не вивітрилося!

Перераховані забобони дають позитивний психологічний настрій і додаткову упевненість, але їх дотримання аж ніяк не вважається обов’язковим. Так що робіть так, як вам подобається.