Учень Здолбунівської загальноосвітньої школи № 6 Максим Кіпранишин виборов бронзову медаль на змаганнях 10-ої ювілейної Міжнародної учнівської олімпіади з географії (IESO 2016).

Конкурс відбувся 20-27 серпня у префектурі Міе, що в Японії.

Окрім бронзової нагороди, Максим посів друге місце у змаганні за найкращу презентацію дослідницького проекту.

Нагадаємо, на міжнародній олімпіаді українську команду представляли учні 11-тих класів: Тетяна Торчило з Нововолинська (Волинська область), Олександра Білобровка з Тернополя, Костянтин Варварика з Житомира та Максим Кіпранишин із Здолбуніва (Рівне нська область).

У Міжнародній учнівській олімпіаді з географії взяли участь команди з 26 країн: Австралії, Австрії, Бангладешу, Бразилії, Індії, Індонезії, Італії, Іспанії, Німеччини, Норвегії, Португалії, Росії, Румунії, США, Таїланду, Франції, України, Чехії, Японії та інших.

Програма олімпіади передбачала виконання учнями теоретичних та практичних завдань з галузей знань про географічну оболонку Землі: геосферу, гідросферу, атмосферу та астрономії. Особливістю олімпіади став конкурс дослідницьких проектів, що проводився між інтернаціональними групами учнів з метою оцінки вміння працювати у складі міжнародних дослідницьких груп.

pic

pic