Восьмеро богатирів взяли участь у відкритому міжнародному турнірі зі стронгмену "Rivne Open Cup".

У переддень Дня міста Рівне приймало етап Кубку Європи зі строгмену "Rivne Open Cup". Участь у змаганнях взяли вісім спортсменів - Олексій Новіков (Київ), Руслан Петруня (Київ), Віталій Міхеєв (Вишневе), Олексій Мальцев (Ужгород), Андрій Бурштин (Чернівці), Віталій Герасимов (Дніпро), Володимир Климко (Львів). Також до Рівного із Польщі приїхав Рафал Кобиляш.

А от анонсованого литовця Відаса Блекайтіса не було. Як пояснив головний суддя змагань Василь Вірастюк, цей спортсмен останньої миті отримав травму, тож не зміг приїхати.

Спортсмени змагалися у шести вправах: 1 естафета (перенос коромисла та мішків на дистанцію 20 метрів), 2 естафета (підіймання колоди вагою 140 кг та підйом гирі вагою 80 кг), фермерська прогулянка (валізи вагою 140 кг), фінгерс (перекидання труби вагою 300 кг) ще одна естафета (перекидання колеса вагою 360 кг та підтягування санів) та кулі Атласу.

Основна боротьба зав'язалася поміж Олексієм Новіковим з Києва та Рафалом Кобиляшем. Поляк навіть спершу відмовився від участі в останній вправі - кулях Атласу. Та подумавши, все ж вийшов на майданчик та підняв три кулі. Попри те, що перед ним Новіков підняв усі п'ять, у підсумку переміг все таки поляк.

Strongmen

Як саме змагалися богатирі, дивіться вже наступного тижня у "Новинах Рівного".