Все доволі частіше на вустах в українців лунає безліч нових запозичених слів - і це не дивно, адже зараз у час бурхливого розвитку науки цього ніяк не уникнути, так як і стартапів, але що ж це таке? Сьогодні ми спробуємо з вами у цьому розібратись.

Яким би новим нам не здавалось це слово, але свою історію воно почало ще 77 років назад. Два випускника з Стенфордського університету запустили стартап Hewlett-Packard, який зараз є дуже популярний. Можливо, навіть у вас вдома є продукція цієї фірми.

Тож, якщо ви ще не здогадались, стартап - це компанія, яка лише починає свій розвиток і будує свій бізнес на основі нових інноваційних ідей та технологій.

Основним завданням стартап-компаній: є швидко реалізувати свою продукцію. Зазвичай, їхня продукція не сягає великих мірок, це може бути чи додаток, чи сервіс для мобільного телефону. Цікаво, що навіть компанія "Apple" теж колись була стартапом.



pic

Перевага такого собі маленького бізнесу від великого - є швидкість та інноваційність. Все-таки, великі компанії у більшості зосереджені на своєму продукті та не створюють чогось нового.

До прикладу, український технологічний стартап PassivDom представив проект житлового будинку, який можна пересувати, до того ж він буде найтеплішим у світі.

Розроблена технологія дає змогу створювати енергоефективні автономні будинки, яким достатньо лише сонячної енергії, тобто такі будинки зовсім не залежать від ліній електропередачі, газопроводу, водогону і каналізації.

pic

Тепер у нас буде ще більше розповідей про українські стартапи, слідкуйте за новинами rivne1.tv.