31-річна рівнянка за неіснуючі побутову техніку виклала аферисту 23 тисячі гривень. Ошуканець саме "блукав" в очікуваннях жертви в одному із торгових закладів Рівного і назвався жінці менеджером.

Як встановили працівники Рівне нського відділу поліції, чоловік, представившись менеджером торгового закладу, повідомив, що наразі триває акція, але про неї відомо не усім, тому вподобану жінкою побутову техніку можна придбати на кілька тисяч дешевше.

Рівнянка погодилася, оскільки будь-яких підозр, що це шахрай, у неї не виникло. Через декілька хвилин псевдопрацівник повернувся із накладною, де були вписані обрані покупцем товари, віддав її жінці, отримавши взамін гроші в сумі 23 тисячі гривень. Коли та почала з’ясовувати, де і як їй забрати техніку, зрозуміла, що стала жертвою афериста, який встиг накивати п’ятами.

У відкритому кримінальному провадженні за частиною 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України триває досудове розслідування. Поліцейські проводять розшукові заходи щодо встановлення особи, причетної до скоєного злочину та застерігають громадян бути пильними під час здійснення будь-яких розрахунків, які у торгових закладах проводяться виключно через касу.