Перегородити власними тілами дорогу обіцяють жителі провулку Шпанівського у Рівному. Усе через неконтрольований рух автотранспорту на їхній вулиці. Проблеми розпочались після ремонту дорожнього покриття: вулиця з одностороннім рухом перетворилась ледь не на трасу. На знаки, що мали б зупиняти водіїв останні, здебільшого, не звертають уваги. Тож місцеві вже побоюються виходити на вулицю.

Одну проблему вирішили, друга виникла неочікувано. У Рівному у провулку Шпанівському восени ямково залатали дорожнє покриття. Радість від цього у місцевих тривала не довго.

Зі сторони вулиці Євгена Коновальця встановлені знаки: заборона проїзду вантажним автомобілям та обмеження максимальної швидкості - 40 кілометрів на годину. Втім, уваги на них водії, здається, не надто звертають.

З іншого боку вулиці взагалі встановлений знак заборони руху. Ось це відео зафільмували жителі вулиці ще навесні. І вантажні, і легкові автомобілі з обох боків вільно їздять провулком.

Тож люди по допомогу звернулись до міської влади.

Натомість влітку половину провулку повністю заасфальтували і рух автомобілів знову зріс. Тамтешні переконують, просили встановити лежачі поліцейські та дорожній знак "житлова зона", щоб пішоходи мали перевагу перед транспортом. А ще, аби автомобілісти не перевищували у їхньому провулку швидкість 20 кілометрів на годину. Адже, перш за все, люди переймаються за безпеку своїх дітей.

У патрульній поліції місцевим жителям, перш за все, радять письмово звернутись до них, адже до цього часу заяв та викликів до правоохоронців не надходило. До того ж зі знаками, встановленими на провулку, - теж плутанина. Нові тимчасові, які з'явились днями, лише погіршують ситуацію для жителів провулку Шпанівського.

Натомість, люди налаштовані рішуче. Говорять, якщо до початку навчального року ситуація не зміниться, вони самотужки та кардинально вирішать свою проблему. Посередині провулку встановлять бетонні блоки, що перешкоджатимуть проїзду будь-якого автотранспорту.