Стати ближче до природи, внести вклад в збереження її ресурсів, скоротити статтю витрат на електроенергію - це лише кілька причин вибрати будинок в стилі еко. Правила прості: робіть ставку на природні матеріали, економте електрику і максимально використовуйте енергію сонця. Розповідаємо про декілька нових тенденціях в області екодизайну.

1. Оригінальний зелений декор

Кактуси на підвіконні і самотньої пальми в кутку вже недостатньо. Потрібно збільшити кількість зелених вихованців і зробити це оригінально: зелені стіни, стільниці з живою травою. З таким декором чисте повітря, природну чарівність інтер'єру і вау-ефект вам забезпечені. Для простоти догляду за зеленими вихованцями запасіться системою автополиву.

pic

2. Енергоефективні дрібниці

Зберегти електрику, полегшити життя і здивувати гостей - сучасні побутові прилади вміють багато. Але необов'язково витрачатися на дорогі екоплазми або комп'ютери. Почніть з малого. Наприклад, оригінальні нічники і одночасно горщики для квітів з потужними сонячними панелями можуть зарядити будь-який сучасний гаджет. Виглядають вони футуристично і стильно.

pic

3. Підлогове екопокриття

Дерев'яні дошки, природний камінь, керамічна плитка, килим з натуральних волокон - це ми вже проходили. Останнім часом все більшою популярністю користуються Екопол з органічного лінолеуму, бамбукового паркету, шкіряної плитки і натуральної пробки. Слідкуйте за тим, щоб матеріал був якісно встановлений і добре поєднувався з іншими елементами інтер'єру.

pic

4. Велика кількість природного освітлення

Чим більше ви впускаєте у дім сонячного світла, тим більше заощадите електроенергії. Хоча б в денний час. Проектуючи приватний будинок, передбачте високі віконні полотна, зенітні ліхтарі, мансардні вікна, повне або часткове скління даху. Збільшити величину вікна можна і в квартирі за попереднім погодженням перепланування. Найпростіше - позбутися від темних штор і очистити підвіконня від усього зайвого.

pic

5. Натуральна теплоізоляція

За комфортний мікроклімат в будинку відповідають чимало електроприладів, що вимагають великих витрат електроенергії. Про її економію подбайте заздалегідь і проведіть надійну теплоізоляцію житла. Ще краще, якщо вона буде виконана за допомогою екологічно чистих матеріалів: льону, целюлози, кам'яної вати.

pic

6. Фарби природи

Більшість фарб для обробки приміщень і меблів виготовлені з хімічних речовин і розчинника - шкідливих для людини і навколишнього середовища. Захистіть своє здоров'я, використовуючи фарби з природних інгредієнтів. Їх термін служби не поступається синтетичним, хіба що сохнуть вони трохи довше.

pic

7. «Розумні» вікна

Не варто економити на покупці одного з чільних провідників енергії сонця в будинку. «Розумні» вікна не тільки забезпечують необхідну освітленість приміщень, а й захищають їх від перегріву. Як вони це роблять? Завдяки спеціальному смарт-покриттю, що виконує функцію сонячних батарей.

pic