Як в гонитві за красою не перетворити квартиру в магніт для пилу? Спробуйте відмовитися від деяких популярних дизайнерських рішень. Ну або хоча б не використовуйте їх всі одночасно.

Хто з нас не мріє декорувати квартиру так, щоб вийшло як на обкладинці журналу? На жаль, часто ми забуваємо, що нам потрібно буде не тільки милуватися, але і жити в ній. Які інтер'єрні рішення не годяться для реального життя і викликають масу незручностей? Розбираємося разом.

1. Відкриті полки на кухні

На картинках вони виглядають дуже здорово, але в реальному житті ця ідея не працює. Ви зрозумієте це, коли вам доведеться мити посуд перед кожним прийомом їжі.

pic

2. Магнітна планка для кухонних ножів

Можливо, це зручно на кухні ресторану: ножі там повинні бути під рукою в будь-яку секунду. Але ж у вас вдома не так, правда? Ножів саме місце в ящиках: це зручно, практично і безпечно.

pic

3. Рейлінги

Здається, що підвісне кухонне начиння прикрашає інтер'єр і зручно у використанні, але скільки жиру і кіптяви буде осідати. І скільки часу ви витратите, намагаючись очистити кожен гвинтик і гачок.

pic

4. Відкриті полки для книг

По-перше - це шкідливо для книг, на яких буде осідати пил і волога. По-друге, це рішення зажадає від вас величезних зусиль при прибиранні, особливо якщо бібліотека у вас велика. Засклені шафи - ось відмінний варіант.

pic

5. Штучні квіти

Штучні квіти в інтер'єрі - це вже давно не моветон. Вони прекрасні і загадкові як живі. Головна загадка полягає в тому, як в їх пелюстках накопичується стільки пилу.

pic

6. Безліч подушок

Ми знаємо: чим більше яскравих подушок на ліжку, тим розкішніше воно виглядає. А ще ми знаємо, скільки пилу в цих подушках накопичується.

pic

7. Щільні штори і портьєри

Вони дійсно добре захищають від шуму і сонця, але дуже швидко притягують пил, а чистити їх важко.

pic

8. М'яке узголів'я ліжка

Та ж проблема, що з подушками і шторами, тільки узголів'я ви в хімчистку не складете.

pic

9. Вішак з одягом на увазі

Використовувати власний гардероб в якості декору - це економічно і оригінально, але до чого це призводить? Правильно, до пилу!

pic 10. Висока корпусна шафа

Діставати кожен раз драбину, щоб протерти пил на висоті більше двох метрів - сумнівне задоволення. Вбудовані шафи до стелі і комоди допоможуть уникнути цього.

pic

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

Який колір інтер'єру підійде для кожного знаку Зодіаку?