Багато з нас не уявляє собі день без перегляду улюбленого серіалу або гри за комп'ютером . Через те , що багато працюють або навчаються - часу не вистачає щоб встигнути подивитися телевізор , тому більшість вирішує їсти перед «блакитним екраном».

Деякі навіть встановлюють собі на кухні ще один телевізор. Але мало кому відомо , що таке дозвілля з вживанням їжі приносить шкоду Вашому організму. У деяких сім'ях вечеря перед телевізором стала звичкою.

Після важкого робочого дня члени сім'ю зустрічаються, сідають за стіл, вмикають телевізор і весело їдять, дивлячись при цьому телепередачу або кіно. Замість звичайного застілля, під час якого всі мовчки сидять і їдять, всі сидять і дивляться телевізор, який піднімає настрій. Але на цьому шкода від переглядання телевізора не вичерпується. Людина, яка захоплена сюжетом серіалу або фільму, не може себе контролювати і їсть дуже швидко і квапливо, а також дуже неретельно пережовує їжу, а це може привести до діабету другого типу.

У такому випадку смак їжі не відчувається взагалі, а почуття насичення запізнюється більше, тому ви можете з'їсти набагато більше, ніж зазвичай без телевізора. У наш мозок почуття насиченості надходить за 15 - 20 хвилин, тому людина, яка поїла, відчуває ситість набагато пізніше. Ще більшого масла в вогонь буде підливати реклама, в якій демонструють апетитні страви. До того ж погане пережовування їжі призводить до порушення травлення. Але не варто зациклюватися на одній причині, адже все може бути і через самі програми, в яких чимало негативної інформації. Скандали, телешоу, кримінальні новини, вбивства і перестрілки - всі ці фактори негативно позначаються на їжі, яку людина з'їдає під час їхнього перегляду.

Цьому є просте пояснення, адже на думку фахівців (лікарів і психологів) їжа, яку вживають в пригніченому стані організму не надасть ніякої користі. Найкраще з цією звичкою боротися цілою родиною. Зберіться всі разом для вечері і намагайтесь просто не вмикати телевізор, а поговорити. Якщо ж складно не включати телевізор, просто не жуйте під час перегляду. Якщо і це не виходить, то спробуйте змінити бутерброди на горіхи, фрукти та ягоди.

Також замініть їжу питтям , наприклад на трав'яний чай або мінералку . Ні в якому разі не вчіть дітей дивитися мультики за їжею! Краще чекайте доти , коли дитині захочеться поїсти і зробіть їй обід без телевізора.

Найголовніше - не зупиняйтеся , адже якщо хоч раз здасте позиції , то потім буде дуже складно все повернути.