Розглянути можливість патрулювань біля джерела Святої Трійці, що в селі Привільне Дубенського району просять тамтешні жителі місцеву владу.

Вони розповідають, що зараз біля джерела часто відпочивають люди, які розпивають спиртні напої і в нетверезому стані сідають за кермо.

За словами жительки села Привільне Оксани, в теплу пору року біля святині часто можна побачити різні компанії, які точно не за духовним збагаченням сюди приїхали.

- Вони прямо біля джерела влаштовують пікніки, випивають, смітять, а зауваження жителів села просто ігнорують, або й взагалі хамлять у відповідь. Тому ми звернулися до настоятеля Свято-Троїцької церкви УПЦ КП с. Привільне, щоб разом вирішити це питання. Адже не можна так себе поводити біля благодатного джерела. Тим більше, що ми надіємося, що на цьому місці нам все таки вдасться спорудити цілий церковний комплекс, який стане місцем для паломництва, - каже жінка.

У свою чергу настоятель Свято-Троїцької церкви Віталій Яворський розповів, що він підготував звернення Дубенської РДА з проханням вирішити питання про патрулювання біля джерела Святої Трійці у селі Привільне.

- До мене часто звертаються жителі села та приходжани храму, які стурбовані ситуацією, що склалася з стихійним відпочинком біля джерела. Люди неодноразово бачили, як туди приїжджають невідомі компанії автомобілями, випивають, смітять, поводяться непристойно. Думаю, неприпустимо, щоб таке відбувалося біля благодатного джерела, - вважає священик.

Окрім того, місцеві жителі розповідали, що часто невідомі автомобілі ще вивозять землю із території навколо джерела.

- Справа в тому, що там особливо цінний грунт - торф середньорозкладений з прошарками торфів сильнорозкладених, в підошві з прошарками мулів глинистих, темнокоричневого і чорного. Це підтверджується відповідним технічним звітом про інженерно-геологічні вишикування для облаштування Свято-Троїцького джерла у селі Привільне. Тому я ще підготував звернення до Дубенської місцевої прокуратури і відділу ГУ НП України в Рівне нській області з проханням проконтролювати вивіз родючого шару грунту з ділянок, що навколо джерела і притягнути до відповідальності тих, хто дав на це дозвіл і просто заробляє на цьому, - додає настоятель храму.

Наразі звернення перебувають на розгляді в керівників установ, яким адресовані. А жителі села надіються, що їх почують і все ж місцину навколо благодатного джерела вдасться вберегти для того, щоб туди все ж приїжджали за духовним збагаченням.