Рівненською місцевою прокуратурою завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно 23-річного жителя Волинської області, який 4 травня 2016 року поблизу готельно-розважального комплексу «Скольмо» в смт. Клевань Рівненського району, вчинив розбійний напад.

Про подробиці вчинення та розкриття кримінального правопорушення розповів керівник Рівне нської місцевої прокуратури Володимир Самардак.

Так встановлено, що незнайомець, якого підвозив до Рівного водій з Луцька, попросив зупинити автомобіль та зненацька наніс останньому численні удари викруткою в голову. Під час нападу поранений водій автомобіля здійснив супротив та спробував затримати нападника, однак той зумів утікти з місця події, викравши перед цим особисті речі потерпілого на суму понад 6 тис грн.

Згодом зловмисника було затримано правоохоронцями на території Київської області за підозрою у вчиненні інших злочинів та взято під варту. - На даний час досудове розслідування стосовно волинянина завершено та обвинувальний акт за ч. 1 ст. 187 КК України (розбій) скеровано до Рівне нського районного суду для розгляду по суті, - повідомив Володимир Самардак. - Державне обвинувачення у цьому кримінальному провадженні підтримуватимуть прокурори Рівне нської місцевої прокуратури, які наполягатимуть на справедливому покаранні для обвинуваченого.

За вчинення вказаного злочину передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Про це повідомляє Рівне нська місцева прокуратура.