Обручки - це чи найважливіший символ весілля. Молоді вважають, що вибрати кільця не так складно і тому відкладають покупку на останній момент. А коли ж майбутні молодята приходять в магазин, то можуть легко розгубитися в різноманітті вибору. Ми підготували для Вас найбільш важливі поради, які допоможуть при виборі обручок.

1. Подбайте про покупку заздалегідь - навіть якщо Ви уявляєте, яку приблизно модель хочете, потрібного розміру/дизайну може не виявитися в магазині, коли Ви туди прийдете. Крім того, можливо Вам доведеться трохи зменшувати кільце в розмірі, що займе додатковий час. Якщо ж Ви вирішили зробити гравірування на обручках, то над цим питанням теж треба обов'язково подбати заздалегідь і обговорити деталі з ювеліром, так як ця робота теж займе певний час. Адже вам не хочеться турбуватися в останні дні перед весіллям, чи будуть готові Ваші обручки до потрібного дня?

2. Зручність і стиль. Визначтеся зі стилем обручки. Простий дизайн кільця буде більш зручним у повсякденному житті, особливо, якщо Вам доводиться виконувати багато роботи руками. Обручки не повинні бути занадто важкими, а також з видатними деталями, які будуть чіплятися за волосся і заважати. До ідеальної обручки Ви зможете звикнути дуже швидко і не будете її відчувати. Стиль прикраси повинен бути в міру класичним. Не варто засмучуватися, якщо зараз Ви не можете дозволити собі ту обручку, про яку дійсно мрієте. Замінити початкові обручки на нові можна буде при нагоді.

3. Підбирайте обручки, які Вам личать. При виборі обручки пам'ятайте, що воно повинно поєднуватися з формою Вашої руки і товщиною пальця. Якщо у Вас довгі пальці, то Ви можете вибирати кільця різної ширини. У разі коротких пальців, варто уникати широкі кільця, так як вони будуть додатково вкорочувати пальці нареченої. Також обережно вибирайте великі кільця, так як в деяких випадках вони можуть виглядати дивно і недоречно.

4. Зверніть увагу на якість. Незважаючи на те, що ширина обручок може бути однаковою, вони можуть відрізнятися за вагою і товщиною. Також на кожній обручці обов'язково повинна бути проба, яка є знаком якості сплаву матеріалу. Якщо обручка складається з декількох металів, то проба повинна стояти на кожному типі металу. Відомі світові виробники ще вказують на обручці фірмовий знак виробника. Якщо у Вас є алергія на будь-якої метал, то є сенс звернути увагу на платину, так як цей метал гіпоалергенний для більшості людей.

5. Розмір. У спеку або дуже холодну погоду початковий розмір пальців може змінюватися в розмірі, збільшуючись або зменшуючись відповідно. Це відбувається також по-вранці, після занять спортом і під час менструацій. Так що приміряти обручку треба при кімнатній температурі і коли Ви абсолютно розслаблені.

6. Дизайн обручок нареченого і нареченої може бути трохи різними. Так що, не треба переживати, якщо Вам не вдалося підібрати абсолютно ідентичні. Головне, щоб в весільних символах читалася якась загальна деталь, наприклад, однаковий колір золота, гравірування.

7. Поєднання кілець. Часто нареченої планують носити обручку разом з Помолвочное кільцем, яке жених подарував, роблячи Вам пропозицію. У такому варіанті є сенс заздалегідь підбирати, щоб обручки виглядали красиво разом. Краще, щоб вони були зроблені з металу однакового кольору.