Після перевірки працювати на небезпечній висоті будівельники Варашу не будуть.

Відмовитися від легковажної практики виконання будівельних робіт без дотримання вимог охорони праці та виправити огріхи у питаннях трудових відносин із найманими працівниками змусила ТОВ «Алатир – Інвест» перевірка, проведена фахівцями Управління Держпраці у Рівне нській області. Вона мала всебічний характер, тож на підприємстві, що зареєстроване у м.Кузнецовськ (Вараш), ретельно проінспектували як напрям промислової безпеки, так і дотримання вимог законодавства про працю та загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Фахівці Управління перевірили роботу служби охорони праці підприємства та об’єкт будівництва «Група багатоповерхових житлових будинків м. Кузнецовськ вул. Тараса Боровця,1». Вони виявили 40 порушень дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки. Зокрема, ризикові факти зафіксовано на будівельному майданчику: виконання робіт на висоті без огороджень та запобіжних поясів; допуск до них монтажників без наряд-допуску або розпорядження.

Виявлено порушення, які стосуються електрогосподарства: доступ до відкритих струмоведучих частин та небезпека враження працівників електричним струмом. Працівники, які обслуговують електроустановки, не забезпечені усіма необхідними випробуваними засобами захисту від ураження електричним струмом та спецодягом. Основні електрозахисні засоби для роботи в електроустановках, а саме: покажчики напруги, інструмент з ізолювальним покриттям не пройшли випробування згідно з нормами експлуатаційних випробувань. У приписі, наданому керівництву підприємства, зазначено терміни усунення всіх виявлених порушень. Притягнуто до адміністративної відповідальності головного інженера.

В частині трудового законодавства інспектори Управління виявили в ТОВ «Алатир – Інвест» 5 порушень. На головного бухгалтера складено адмінпротокол. Водночас посадові особи отримали докладне роз’яснення всіх актуальних для підприємства питань трудового законодавства та гарантій прав найманих працівників.

Повідомляє прес-служба Управління держпраці у Рівне нській області.