Мало хто знає, що у літню пору жирна шкіра страждає більше, ніж суха. Доглядати за нею вкрай необхідно. У спеку шкіра отримує не достатньо кисню, а тому сильно потіє. Підшкірне сало виділяється набагато активніше, разом з вологою шкіру залишають корисні вітаміни і мінерали. Разом з тим шкіра жирного типу набагато довше зберігає молодість, ніж суха. Тому не потрібно впадати у крайнощі і намагатися "висушити" її, а просто навчитися правильно доглядати.

Декілька порад від косметологів.

1. Не "сушіть" шкіру. Часто панянки намагаються підсушити шкіру, використовуючи для цього тоніки та лосйони, які містять спирт і кислоти. Втім, цього робити категорично не можна. Все тому, що це призводить до порушення шкірно-жирового обміну. У результаті, сальні залози, навпаки, активізують свою роботу і шкіра ще більше виділятиме піт.

2. Ні косметиці. Це не означає, що не потрібно взагалі відмовитись від косметики, лише від тонального крему і пудри. Найчастіше, жінки використовують ці косметичні засоби, щоб прибрати блиск. Однак ці засоби тільки забивають пори. От, якщо вкрай необхідно приховати якісь висипання, можна використати коригуючий олівець, а тональний крем краще наносити лише ввечері, коли спадає спека.

pic

3. Менше пийте гарячі напої.

4. Сухі серветки - завжди із собою. Обережно промокайте шкіру сухими серветками. Варто памєятати, що сильно терти чи витирати категорично не можна. У косметичних магазинах продаються спеціальні серветки, які вбивають в себе зайвий жир і вологу зі шкіри.

5. Зволожуйте шкіру. Здавалося б, навіщо зволожувати шкіру, яка і так потіє. Однак жирна шкіра разом з потом віддає багато корисних вітамінів і мікроелементів, втрачає вологу, порушується її робота. В таких випадках термальна вода допомагає відновити водний баланс. При цьому термальну воду можна використовувати поверх косметики. Через 5 хвилин після того, як ви освіжіть обличчя термальною водою, промокніть зайву вологу серветкою.

pic

pic

6. Крем. Обов'язково використовуйте крем. Він повинен підходити вашому типу шкіри. Якщо вам не комфортно в спеку наносити на шкіру звичайний крем, варто підібрати в якості денного кошти для особи легкий гель, сироватку або дуже легкий зволожуючий крем. На ніч можна використовувати живильний крем, адже під час нічного сну ви не будете помічати дискомфорту.

pic

Користуйтеся порадами і виглядайте чарівно!