Звільнившись у березні цьогоріч із колонії, 48-річний рівнянин ремеслу «не зрадив», а продовжував красти. Чоловік лише передислокувався із помешкань на медустанови. Наразі на його рахунку сорок потерпілих.

Житель обласного центру шість разів був судимий за крадіжки та грабежі. Раніше «спеціалізувався» на квартирах. Тож, вийшовши на волю, не знав та й не хотів знати іншого заробітку, як обкрадати інших.

Цього разу для своїх злочинних діянь обрав медичні заклади обласного центру. Як пояснить пізніше поліцейським, мотивував своє рішення тим, що тут завжди людно, а відвідувачі без грошей не приходять. Від рук крадія потерпали не лише пацієнти, а й медперсонал.

Маючи вигляд досить поважного і представницького чоловіка, зловмисник спритно брав усе, що лежало на видноті: мобільні телефони, ноутбуки та гаманці. Здебільшого, крадій відвідував стаціонарні відділення.

Працівники карного розшуку Рівне нського відділу поліції встановили особу зловмисника та затримали його на «гарячому». Рівнянин, якраз викравши барсетку лікаря, направлявся з нею до виходу. Однак там його вже чекали поліцейські.

«За усіма фактами крадіжок відкриті кримінальні провадження за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України, — повідомив т.в.о начальника Рівне нського відділу поліції Юрій Леник. — Чоловіка затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомлено про підозру у скоєнні поки дев’яти кримінальних правопорушень. Вирішується питання обрання міри запобіжного заходу у виді тримання під вартою».

З’ясувалося, що чоловік постійного місця проживання не мав і ніде не працював. Правоохоронці перевіряють його на причетність до скоєння аналогічних злочинів.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.