Статеве виховання - не одна розмова, а поступове і постійне виховання, починаючи з дитинства коли в дітей виникають перші запитання.

"Звідки я з'явився?" - мабуть найперше питання, на котре варто давати відповідь дитині, поки вона ще маленька. Не варто думати. якщо ви розповісте дитині про секс, це підштовхне її до ранніх дій. Дослідження показують протилежне, діти з тих сімей, де батьки відверто говорили з ними про інтим - більш схильні почекати, стати дорослішими, перш ніж зайнятися першим сексом, а коли відбувався їх перший раз, то він був із засобами захисту.



pic

На жаль, саме Україна має високий рівень підліткової вагітності та захворювань, котрі передаються статевим шляхом, що вельми перевищує показник у Європі. І саме недостатня кількість інформації та підтримки від батьків почасти збільшує ці негативні показники.



pic

Підліткам набагато важче починати розмову про "це" із батьками. Тому важливо починати цю розмову, коли дитина ще у всіх відношеннях дитина, не чекаючи поки з'явиться поки у вас всіх з'явиться незручність від розмови. Імовірно вам доведеться прийняти небажання дитини говорити на цю тему. Дитина має право на особисте життя та свої, виважені рішення. Але найголовніше - запевніть ваше чадо, що у будь якій ситуації вони можуть розраховувати на вашу підтримку, розуміння та відверту розмову.