Українська діаспора в Данії організувала благодійну виставку-аукціон картин 11-річної Насті Блащук. Усі виручені кошти підуть на допомогу хворій сестричці Діані та іншим тяжкохворим дітям, які потребують лікування за кордоном.

Діагноз 17-річної Діани Блащук - спиноцеребелярна мозочкова атоксія. Вона єдина дитина з таким діагнозом в Україні, це захворювання поширене в більш зрілому віці. Його наслідки - це атрофовані м'язи, відмирання клітин, всихання мозочку. Якщо припинити лікування, то людина повністю перестає ходити, а потім параліч переходить на м'язи рук і обличчя.

Лікування дороговартісне. "В Італії нам обійшлося 16 000 євро, кожен раз, коли лягає в лікарню в Україні, то від 15 000 до 37 000 грн. Реабілітація в "Інново" обійшлась у 22 000 грн за 13 днів", - розповідає мама дівчинки, пані Оксана.

Голова сім'ї Блащуків інвалід першої групи. Він не може ходити. У родини, окрім Діани, ще двоє дітей: 11-річна Настя та 5-річний Давид. Давид теж часто хворіє. А Настя намагається врятувати всю родину. Дівчинка професійно займається малюванням. Її картини визнані у Європі та Америці. Вона вже декілька років підряд продає картини, щоб заробити кошти на лікування хворих членів родини. Журналісти Першого місцевого раніше розповідали про цю родину .

Картини продаються через данський аукціон . Всі охочі рівняни також можуть зробити свою ставку, надіславши e-mail українською мовою на hjaelpsygeboern@gmail.com

Картини розішлють у будь-який куточок світу.pic
pic

pic

pic

pic

pic