Яким чином продавати земельні ділянки в Рівному, щоб не було зловживань — обговорювали депутати міськради під час засідання сесії.

Наразі у Рівному експерти проводять оцінку земельних ділянок і тоді вони йдуть на продаж. Щоправда, є питання до того, наскільки справедлива та ціна, за яку ввідають землю. Адже інколи в депутатів щодо цього виникають питання.

Так, депутат Святослав Євтушенко запропонував проводити процедуру продажу земельних ділянок у Рівному в два етапи.

- Спочатку проводити експертну оцінку та формувати вартість тої чи іншої ділянки, а далі під час засідання сесії нехай депутати вирішують, чи продавати землю за таку ціну, чи ні. Прошу цю пропозицію дати протокольним дорученням, - зазначив Святослав Євтушенко.

На це міський голова Рівного Володимир Хомко сказав, що не заперечує проти цього, втім, як саме відбуватиметься процедура продажу землі — нехай пропонує земельна комісія.

- Окрім того, треба зважати на те, чи є майно на ділянці, адже комусь іншому ми не можемо в такому випадку продати комусь іншому. У нас є вибір, або продовжувати брати орендну плату, або ж продавати за ціною, яку встановлять експерти, можливо, й нижчою, - сказав мер.

У свою чергу начальник управління комунальною власністю міста Наталія Поліщук додала, що земельні ділянки в місті продаються за тією вартістю, яку пропонують експерти.

Хоча, чиновники не заперечують, що інколи оцінка експертів менше ринкової вартості. Тому потрібно звадати на всі аспекти цього питання.