15 тисяч аварій з потерпілими з початку року. Такі дані по країні загалом.

На Рівне нщині за даними управління нацполіції кількість дорожньо-транспортних пригод, в яких постраждали люди, зросла у півтора разИ. Дороги обласного центру з квітня патрулюють поліцейські, вони вже мають основні дані невтішної статистики.

Аби попередити грубі порушення, і тим частим запобігти біді, в управлінні патрульної поліції оголосили місячник безпеки дорожнього руху. До середини вересня копи посилено патрулюватимуть проблемні ділянки. Основна мета, кажуть попередити, відтак й робота поліцейських відрізняється від місячників, що раніше проводили державтоінспектори.

Найбільше увага патрульних прикута до ділянок з великою концентрацією дорожньо-транспортних пригоди. У Рівному таких місць копи визначили 13 і розділили на дві категорії - ділянки, де найчастіше збивають пішоходів і ті, де зіштовхуються транспортні засоби. Детально це відображає карта, на яку нанесені аварійно-небезпечні точки. Здебільшого це перехрестя. Відтак, проїжджаючи ці місця, водіям варто бути вкрай уважними.

Окрім посиленого патрулювання вулиць, копи обстежуватимуть і вулично-шляхову мережу, а ще навчатимуть дорожньої грамоти дітей. Водіям ж варто знати, що не лише окремі місця багаті на автопригоди, а й дні та навіть години.

Стосується це і керманичів транспортних засобів і пішоходів. Тож, варто пам’ятати, що до 12 вересня увага патрульних до порушників буде прикута з подвійною силою, аби вбезпечити учасників дорожнього руху від біди.