Виглядати на весільних фотографіях бездоганно мріє кожна наречена. Як же зробити такі фото, які і через 20 років після одного з наймагічніших днів у житті будуть тішити Вас? Тож читайте ТОП-5 порад для найкращої весільної фотосесії.

1. Виберіть свого фотографа. Саме вибір фотографа, близького вам за стилем і духом, - запорука успішної фотосесії. Якщо ви легко і невимушено спілкуєтеся з професіоналом на зустрічі, значить, швидше за все, спрацюєтеся і на весіллі. Легкість і відсутність скутості в процесі зйомки допоможуть створити максимально природні і емоційні знімки.

2. Узгодьте з фотографом розпорядок дня. Професійний фотограф допоможе організувати його з урахуванням ваших уподобань: красиві фотографії з м'яким західним світлом навряд чи вийдуть в спекотний полудень, а тридцяти хвилин, відведених на фотосесію з гостями, може виявитися недостатньо.

До речі, в зйомці з гостями дуже допомагає складений заздалегідь перелік необхідних фотографій. Це економить час на зйомку. Можна вручити цей список подружці нареченої і попросити її проконтролювати процес, щоб фотограф не відволікався на організацію гостей.

3. Запам'ятайте кілька хитрощів. Якщо ви не можете розслабитися перед камерою, думаєте, що нефотогенічна, запам'ятайте кілька маленьких хитрощів:

• Зробіть глибокий вдих (це розслабить плечі) і витягніть підборіддя вперед, на камеру - це подовжить шию і прибере друге підборіддя. • Найчастіше, позуючи перед камерою, ми не знаємо, що робити з руками. Просто візьміть в руки весільний букет. Головне, не забувати трохи відставляти руку з букетом від талії, щоб візуально зробити її тоншою. • Не обов'язково весь день посміхатися: серйозний або безтурботний погляд теж цілком допустимо на весільному портреті. Дурійте, смійтеся, дивіться один на одного з ніжністю, головне - будьте собою, адже це Ваш день.

4. Попросіть фотографа показати відзнятий матеріал. Не бійтеся попросити фотографа показати відзнятий матеріал на екрані камери в процесі зйомки. Приголомшливі кадри, які Ви побачите, додадуть вам впевненості, і Ви будете почувати себе менш скуто.

5. Маленькі хитрощі фотографа. У професійного фотографа зазвичай теж є маленькі хитрощі для того, щоб наречений і наречена перед камерою поводили себе природньо.