(*Наші бабусі завжди вірили в безліч різних прикмет та забобонів. Це і прикмети про погоду, побут, тварин, речі тощо. От здавна існує багато забобонів і для закоханих дівчат та хлопців.*)

- Вибираючи місце для зустрічі, закохані повинні віддати перевагу місцю біля води, або підніжжя пагорба, або лісову галявину - це означає, що вони будуть один одному вірні, і почуття їх не пройде.

- Дівчина, яка, виходячи з дому, забуде глянути на північ, ризикує залишитися старою дівою.

- Якщо ви пишете лист коханому, його потрібно закінчити, коли годинник почне бити північ.

- Якщо дівчина зустрічається зі своїм коханим і цілує його, коли місяць молодий - це дуже добре, оскільки в цьому випадку вона скоро стане його нареченою. При цьому в шлюбі обох чекає любов на довгі роки і багатство.

- Доброю прикметою вважається також, якщо дівчина, думаючи про свого обранця, чує крик півня - птах віщує швидке весілля.

- Якщо хочеш дізнатися, чи судилося тобі одружитисяі коли це трапиться, то, поївши вишень, рахуй вишневі кісточки, що залишилися на твоїй тарілці, примовляючи: «В цьому році, в наступному році, коли-небудь, ніколи». Остання кісточка дасть тобі відповідь.

- Кращий час для шлюбної пропозиції - це вечір п'ятниці, причому про заручини в цьому випадку треба оголосити в суботу.

- Не слід відправляти листи коханому на Різдво або 29 лютого, яке, як відомо, буває лише раз в 4 роки. Нести послання на пошту потрібно дуже обережно - зронити його по дорозі віщує сварку.

- Зарученій дівчині не слід приміряти обручку до весілля, так як це може закінчитися раптовим розривом з нареченим. І, звичайно ж, ні в якому разі не можна це кільце втрачати.

-Заручені не повинні разом фотографуватися, інакше вони незабаром розлучаться, або їх спільне життя буде нещасливим. Щоб уникнути цього їм не слід також спільно милуватися молодим місяцем і призначати зустрічі на перехрестях і мостах. Інакше їх пристрасть перейде у взаємну ненависть, а повага - в глузливе презирство.

- Вирішивши зробити подарунок своїй половині, не купуйте рукавички, годинник, брошку або ніж (до розлуки). Деякі вірять, що невдачу при цьому можна відвернути, якщо отримати від продавця здачу дрібною монетою.

- Ті, хто хоче, щоб їх роман протікав легко і гладко, не повинні зустрічатися на сходах (особливо поганою прикметою вважається цілуватися або обніматися стоячи на сходах).