Художниця Марта Смірнова, уродженка міста Рівного, ще з дитинства звикла до мандрів. Не завжди поїздки були бажаними, іноді художниці доводилось коритись життєвим обставинам . Тим не менш, мандри вплинули на неї та особливим чином формували художницьке світосприйняття.

Нині рівнянка перебуває на Мальті. Вона розповіла про цю країну:

«Тут нічого не росте, що спершу здавалось дивним. У нас зелені ліси, парки, сади. У нас, в Україні, ріки, озера. На Мальті лише море, ясно-лазурного кольору. Люди, щоправда, інші, можливо, через тепліший клімат. Мальтійські човники (луззу) є у кожного рибака. Човники барвисто розмальовані власниками. А ще багато церков». Писати картини вона почала ще в дитинстві. Художниця поділилась випадком з життя:

pic

«Одного разу, коли мама відпрошувала мене з уроків для занять в художній школі, вчителька без вагань мене відпустила, додавши що можливо, це стане моїм хлібом».



pic За збігом життєвих обставин, Марта три роки тому була змушена поїхати на Мальту, де не покидала писати картини в своє задоволення. Згодом, її роботи почали купувати туристи, які з’їжджаються на острівну країну з усіх куточків світу, розповіла рівнянка.

Художниця уже зуміла продати понад три десятки картин, котрі припали до душі вибагливим туристам.



pic

pic

pic