Наукові проекти вищих навчальних закладів Рівненщини перемогли у загальноукраїнському Конкурсі розробок молодих вчених.

Так, однією з кращих визнана робота молоді з Національного університету водного господарства і природокористування.

Заклад отримає 929 тисяч гривень з державного бюджету на реалізацію проекту «Комплекс ресурсозберігаючих технологій з очищення стічних вод та використання теплих стічних вод цивільних та військових об’єктів».

Високі бали у Конкурсі здобули молоді вчені Національного університету «Острозька академія» за проект «Суспільно-культурологічні аспекти інтеграції мусульманських громад в українське суспільство в умовах військово-політичної кризи». Для них з держбюджету спрямують 500 тисяч гривень.

Фінансування проектів переможців розпочнеться вже у цьому місяці.

Довідково:

Конкурс проектів молодих вчених було розпочато у травні 2016 року. За правилами проведення конкурсу керівником проекту має бути кандидат наук віком до 35 років, докторант або доктор наук до 40 років. До складу виконавців проекту можуть входити студенти, аспіранти, наукові та науково-педагогічні працівники та інші дослідники, вік яких на момент подання проекту не перевищує 35 років.

Конкурс проектів був оголошений за тематичними напрямами, що відповідають пріоритетам участі України у Рамкової програмі ЄС з досліджень та інновацій «Горизонт 2020».

За час проведення конкурсу Міністерство освіти і науки України отримало 439 проектів наукових робіт молодих учених зі 114 вищих навчальних закладів та наукових установ.

Про це повідомляє Рівне нська ОДА.