Працівники поліції охорони постійно підвищують рівень своїх професійних навиків. Щотижня проводяться навчання, які дозволяють відпрацювати основні вміння професії.

Цього разу заняття із поліцейськими нарядів реагування батальйону поліції охорони проведено спільно з Управлінням превентивної діяльності, Управлінням кадрового забезпечення та працівниками корпусу оперативно-раптової дії Головного управління Національної поліції в Рівне нській області.

Правоохоронці спочатку відпрацювали теоретичну частину, обговоривши порядок застосування поліцейських заходів примусу, застосування вогнепальної зброї, заходи безпеки при поводженні зі зброєю, основні проблеми та шляхи їх вирішення, що стосуються напряму роботи поліцейських груп реагування.

Також провідний психолог Управління поліції охорони в Рівне нській області Неля Гульчук провела відповідний психологічний інструктаж і тренінгові вправи на саморегуляцію.

Пізніше під керівництвом в.о. начальника Управління КОРД майора поліції Андрія Голярчука на рівненському полігоні працівники поліції змогли потренуватися у стрільбі, тактиці дій при затриманні озброєного порушника.

Поліцейський групи реагування – це працівник, який несе службу на встановленому периметрі території, перебуваючи у службовому автомобілі. При спрацюванні сигналу «Тривога» черговий пульту централізованого спостереження миттєво повідомляє поліцейських про потребу у перевірці безпеки на об’єкті, що охороняється. Поліцейські повинні за лічені хвилини прибути за вказаною адресою і за потреби припинити правопорушення, затримати зловмисника чи просто вияснити причину спрацювання сигналу.

- Робота поліцейських, які заступають на службу у групахшвидкого реагування, є досить специфічною, - зазначає начальник поліції охорони Рівне нщини полковник поліції Олександр Гаврилюк. – Адже, виїжджаючи до місця спрацювання сигналу, правоохоронці не знають, що їх там очікує. Можливо, вони матимуть справу з дрібною крадіжкою,водночас, за вказаною адресою може бути озброєний злочинець.

І саме завдяки таким заняттям, поліцейські охорони перебувають у повній готовності до будь-яких ситуацій, які можуть трапитися під час повсякденної служби, повідомляє управління поліції охорони в Рівне нській області.