У Державній податковій інспекції у м.Рівному на обліку перебуває майже шість тисяч платників єдиного податку першої і другої груп. Водночас, згідно з поданою звітністю, більше половини таких платників можуть скоритись правом на відпустку і не сплачувати за цей період єдиний податок, адже вони не використовують працю найманих осіб.

Право на відпустку може бути використане «єдинником» раз на рік і тривалістю один місяць. Для цього платнику необхідно подати заяву у довільній формі до Центру обслуговування платників.

Звільнення від сплати податку можливе також на період хвороби, яка підтверджується копією листка непрацездатності, якщо вона триває 30 і більше календарних днів. Підставою для не нарахування єдиного податку «спрощенцю», у зв’язку з відпусткою чи лікарняним, є заява. При цьому, у випадку лікарняного, необхідно додати листок непрацездатності.

Враховуючи те, що згідно із нормами Податкового кодексу України платники єдиного податку першої і другої груп сплачують єдиний податок авансовими внесками не пізніше 20 числа поточного місяця, то задля уникнення порушення терміну сплати авансових платежів податківці рекомендують заздалегідь повідомляти про те, що ви вирішили скористатись своїм правом на щорічну відпустку.

Про це повідомляє прес-служба ДФІ Рівного.