На звернення Рівненської облдержадміністрації Міністерство закордонних справ України надіслало роз'яснення щодо перетину українсько-білоруського кордону громадянами України.

У листі зазначено, що Угода між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Білорусь про безвізові поїздки громадян від 12.06.2009 року (далі — Угода) вичерпно визначає документи, які є дійсними для в'їзду-виїзду, прямування транзитом і знаходження на території держави іншої Сторони. Зокрема, для громадян України одним з таких документів тільки для перетинання державного кордону між Україною та Республікою Білорусь і знаходження на території Республіки Білорусь є паспорт громадянина України.

Разом з тим, білоруська сторона офіційно інформувала українську сторону про невизнання нових паспортів громадянина України у формі ID-картки з безконтактним носієм інформації.

У роз’ясненні зауважено, що «зазначене питання, як одне з першочергових, перебуває на порядку денному українсько-білоруських двосторонніх відносин у консульській сфері упродовж першої половини 2016 року. Проте наразі воно залишається невирішеним.

Зважаючи на зазначене, а також на те, що до інших документів громадян України білоруська сторона застережень не висловлювала, рекомендуємо для поїздок до Білорусі користуватися паспортом громадянина України для виїзду за кордон».

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.