Перевірку доброчесності прокурорів розпочали в Рівному. Так, місцеві учасники АТО увійшли до складу робочої групи при Генеральній прокуратурі України, яка займатиметься цим питанням.

За його словами ветерана АТО, члена робочої групи Ігоря Ботвінніка, наразі створена розпоча група щодо цього питання.

- Громадськість має впривати на процеси, що відбуваються. Тому й була створена робоча група перевірки доброчесності прокурорів. Так, до складу такої групи увійшли учасники АТО. 28 липня нас зібрали в Києві у Генеральній прокуратурі, де розповіли про особливості роботи робочої групи, - зазначив Ігор Ботвіннік.

А також додав, що інформація, яка надходить про прокурорів із областей, обробляється у Києві. Окрім того члени робочої групи також можуть ініціювати перевірку доброчесності прокурорів.

Всі прокурори тепер мають заповнювати анкету доброчесності. У ній зазначати відомості про свою попередню діяльність, задеклароване майно, рівень життя членів сімї і чи відповідає воно доходам, чи не вчиняв прокурор корупційних дій чи порушень, повязаних з корупцією, чи не порушував законодавство тощо. Анкета розміщається на сайті Генпрокуратури, де кожен може ознайомитися із інформацією і повідомити якщо вона не відповідає дійсності.

Прокурори мають заповнити такі анкети впродовж місяця з початку роботи на новій посаді. Наразі на сайті Генпрокуратури вже розміщені перші такі анкети.

pic

pic