778 пожеж за не повний рік. Понад сотня виникла лише у липні на Рівненщині. Такі підсумки рятувальників. Найчастіше загоряння стаються через спалення сухостою, стерні та сміття. Цьогоріч одна людина загинула навіть через необережне ставлення із вогнем.

За липень на території області виникло 116 пожеж. На день рятувальникам доводилось виїздити на виклики 10-15 разів. Найчастіше через спалення стерні на полях.

Спалювання стерні, сухостою шкодить насамперед не навколишньому середовищу, а людям.

До того ж за необережне ставлення з вогнем існує відповідальність. Вартість штрафу коливається від 170 до 300 гривень. В лісових масивах цьогоріч теж палало, однак процес гасіння там ускладнений.

Що ж стосується сільськогосподарських угідь, для їх власників експерти мають рецепт як безпечно і з користю удобрити землю.

Варто зазначити, 33 градуси це найвища температура зафіксована цього літа у Рівному. Наступні три дні погода вдень триматиметься до 25 градусів, вночі до плюс 10. Літня погода у місті, прогнозують синоптики радуватиме нас до середини вересня. А зі зниженням температури, прогнозують рятувальники зменшиться і кількість загорянь.