20-річний житель Здолбунівського району вирішив заробляти шахрайством в Інтернеті після того, як його самого ошукали.

За допомогою до поліції чоловік не звертався, а вирішив спробувати сам збагатитися за рахунок необачних і довірливих громадян.

Працівники Поліського управління кіберполіції разом зі слідчими ГУНП в Рівне нській області у рамках кримінального провадження, відкритого за фактом шайхрайства, провели обшук в оселі 20-річного жителя Здолбунівського району.

«Чоловік ошукував громадян, використовуючи мережу Інтернет, – повідомив начальник відділу протидії кіберзлочинам в Рівне нській області Поліського управління КП Департаменту кіберполіції НП України Олег Лепеха. – Він викладав фіктивні оголошення про продаж того чи іншого товару. В подальшому аферист привласнював кошти, отримані в якості передоплати за неіснуючий товар. Під час обшуку вилучені речові докази, які підтверджують злочинну діяльність чоловіка. Він визнає свою вину та зобов’язується відшкодувати ошуканим громадянам завдані збитки, загальна сума яких наразі встановлюється».

Зараз застерігає інших не заробляти кошти злочинним шляхом, оскільки рано чи пізно за це потрібно буде відповідати.

Відповідно до статті 190 Кримінального кодексу України за скоєне чоловік може понести покарання у виді штрафу, обмеження чи позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.