(*День Ангела або інакше іменини - це "день імені". *) Тому що кожен день присвячений якому-небудь святому. Зрозуміло, така подія має релігійне підґрунтя. Іменини часом вважаються важливіше, ніж день народження. Проте історія цього свята відома не всім.

Перші привітання з іменинами стали запроваджуватися в 17 столітті в Російській імперії. Але тогочасне святкування проводилося за певними нормами.

Зазвичай до даного свята готувалися навіть більше, ніж до дня народження.

За день до нього сім'я варила пиво і пекла коровай. Іменинник повинен був обов'язково в день Ангела сповідатися в церкві. А його сім'я ставила за нього свічки. Потім всі разом поверталися додому і починали святкування.

Багато людей думає, що день Ангела отримав ім'я святого, який в цей час народився. Однак, найчастіше, день присвячується подвижнику, який помер. Це абсолютно правильно, адже коли святий з'явився на світ, він був ще простою людиною. Крім того, він, швидше за все, носив зовсім інше ім'я.

Присвятивши себе служінню, він змінював своє ім'я і своє життя. Найчастіше до моменту смерті він досягав найбільшого розвитку і цілі свого шляху. Тому день, в який святий здійснив перехід, має особливу ауру.

Святий стає небесним покровителем людини, яка носить його ім'я. Людина може змінити ім'я в паспорті. Але те, як його назвали під час хрещення, незмінно.

У старі часи людина в житті часто мала не те ім'я, яким його охрестили, а інше. Істинне ім'я новонародженого взагалі приховували, щоб не наврочили. Змінити справжнє ім'я, дане при обряді, людина може тільки при посвяченні в ченці.

Багатьом цікаво знати про походження їх освяченого імені, про конкретну особистість, що увійшла в Святці, вникнути в глибинний сенс самого імені. Адже воно не просто слово для окликання: ім'я - це і характер, і доля, і помічник у всьому, і заступник небесний.

Раніше мати не дала б дитині ім'я, якого в Святцях немає. Тому, що дитина не може бути одна без свого Ангела-хранителя?

Незважаючи на всі привітання, іменини в першу чергу залишаються днем вдосконалення свого духовного стану.