Не обійшлось без тривалих дискусій та заперечень самих жителів обласного центру. Одні тихо обурювались, інші виходили на протести, були і такі що раділи перейменуванню. Втім вже нині, на карті нашого міста можна побачити десятки вулиць з новими назвами.

Оновилися та не до кінця. По всій Україні пролетіла хвиля декомунізації. Розпочали з ліквідації пам'ятників та стел так званим радянським героям. А потім взялися і за перейменування назв населених пунктів, а згодом і вулиць. Не обійшлось без обурень жителів обласного центру. Деяким назви вулиці аж ніяк не до душі. Чи не найбільше галасу навколо Струтинської. То хотіли назвати в честь Василя Червонія, то Тихою, Ліцейною. Остаточно зголосилися на вулиці Гайдамацькій. Та от тільки назву змінили, а таблички залишились ті ж. Втім, як виявилось жителі новоназваної вулиці навіть і не знають про перейменування.

Така ж сама ситуація і на вулиці Пластова, яка раніше була Остафова. Таблички на будівлях із старою назвою. А жителі навіть і не знають чому так назвали їхню вулицю. А от рівнянин Валентин про перейменування дізнався лише тоді, коли отримав платіжку.

Дещо краща ситуація з обізнаністю вулиці Івана Вишенського, в минулому - Білякова. Як і на інших багатоповерхівках таблиці з новою назвою не встановили. Чи то забули чи то руки не дійшли. А от сама назва вулиці не дуже подобається рівняням.

Знову ж таки не знають на чию честь назвали вулицю.

На трьох вулицях, що нам вдалось об'їхати, нових табличок ми не побачили. Змінювати їх мають за місцевий кошт. От тільки місцеві обранці не квапляться доводити до кінця розпочате.