Сьогодні, 9 серпня, в Рівному, в міському будинку культури відбулися заходи з нагоди святкування ювілею 55 окремого лінійно-вузлового полку зв’язку оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України.

В урочистих зборах взяли участь колектив військових зв’язківців, представники інших військових частин і установ гарнізону, представники міської та районної ради, ветерани та волонтери.

Зв’язківці цієї частини з першого дня збройної агресії беруть участь в проведенні АТО. За виконання завдань із забезпечення зв’язку під час бойових дій на Сході України одинадцять військовослужбовців частини нагороджені державними нагородами.

З нагоди свята підлеглих привітав командувач військ оперативного командування «Захід» генерал-майор Ігор Довгань, який вручив кращим військовослужбовцям відзнаки, грамоти та подяки Міністерства оборони України, начальника Генерального штабу — Головнокомандувача ЗС України, відзнаки військового об’єднання.

— Історія полку зв’язку — це історія нашого органу військового управління. Незалежно від складності завдань, ви завжди забезпечуєте зв’язок, який є основою управління військами. Саме зв’язківці, які від часу створення цієї частини і до сьогодні незмінно залишаються у складі військового об’єднання та показують приклад сумлінного виконання завдань, як бойових умовах так і в тилу. Зичу всім здоров’я, наснаги та успіхів на шляху до найшвидшої перемоги українського народу, — наголосив у своєму вітальному слові генерал-майор Ігор Довгань.

З нагоди ювілею військовий колектив привітали представники влади, волонтери та ветерани.

У свою чергу перед військовослужбовцями виступив командир 55 окремого лінійно-вузлового полку зв’язку полковник Олександр К’яго, який подякував відзначив кращих військовослужбовців та вручив їм почесні нагрудні знаки «75 років військової частини», цінні подарунки та грамоти.

Під час вручення медалі з рук командира полку військовослужбовцю за контрактом старшому солдату Роману Федорину, який втратив ногу під час виконання бойових завдань в травні 2014 року, зал аплодував стоячи.

Святкування в будинку культури завершилися концертною програмою за участю Національного академічного оркестру Збройних Сил України та місцевих творчих колективів.

Цього ж дня, в рамках святкування 75 річниці з дня створення 55-го окремого лінійно-вузлового полку зв’язку на території військової частини було відкрито стелу з нагоди 25 річниці складання Військової присяги на вірність українському народові. Cаме цей військовий колектив на чолі з командиром полковником Віленом Мартиросяном 23 грудня 1991 року першим серед усіх військових формувань, що дислокувалися на території України від колишнього Радянського Союзу склав присягу на вірність Українському народові.

Також для всіх гостей свята відбувся день відкритих дверей, показ новітніх зразків зв’язку.