Щоб правильно доглядати за конем, потрібно знати кілька важливих правил. В обов’язкові процедури входить купання та чистка — це робиться не тільки заради гігієни, але і для того, щоб грива і шерсть мали гарний вигляд.

Не рекомендують проводити часті водні процедури, наприклад, хвіст і гриву бажано мити не частіше ніж раз на тиждень, а повністю, якщо з шампунем одного разу на місяць достатньо, якщо просто обмити можна й частіше. Взимку взагалі не купають, та й потреби в принципі не існує. Влітку, після купання, потрібно виводити на тепле сонячне світло. Чистку, звичайно, бажано робити після кожного заїзду. Спеціальні прилади допоможуть вам в цьому (шкребок, суконка, дерев’яний ніж, колодка і гачок для копит).



pic

Ні в якому разі не проводіть ніякі маніпуляції, коли тварина приймає їжу. Почистивши коня, ви прибираєте забруднення, пилові накопичення, відмерлу шкіру. Деякі любителі своїх коней, роблять їм масаж, для того, щоб втомлені м’язи відпочили. Насправді, кінь – добра тварина, при правильному догляді буде любити вас. До коня треба ставитися з особливою ласкою і любов’ю, тоді в відповість отримаєте теж саме.

Джерело