Перші об’єднані громади Рівненщини, які цьогоріч живуть за самостійним бюджетом, вже подали проектних заявок на отримання субвенції розвитку на загальну суму 17 млн. 882 тис грн. а це понад 70%. Нагадаємо - усього субвенція на розвиток громад для Рівненщини передбачена у сумі понад 25 млн.грн.

Найбільш активною виявилася Клесівська громада. Вони підготували 7 дороговартісних проектів на загальну суму майже 8 млн. грн. Це і будівництво доріг, реконструкція мереж зовнішнього електропостачання, реконструкція приміщення під ЦНАП, капітальний ремонт школи, та придбання транспорту для комунального підприємства. Представник громади повідомила – дороги планують завершити до кінця серпня, по іншим проектам також триває робота - йде процес укладання договорів та розробка тендерної документації. Проекти Клесівської громади – затверджені на рівні Мінрегіону.

Миляцька громада також має 7 проектів, але лише на 40%. Це найбільша громада, тож вони мають отримати 9504 тис. грн, заявок подали поки що на 3793 тис.грн. Нині працюють над капітальними ремонтами закладів освіти та культури, будівництво спортивної зали, та ЦНАПу, а також капітальний ремонт дороги. Голова Миляцької громади Федір Хлебович – запевнив, що працюють над іншими проектними заявками, аби освоїти усі передбачені кошти. Бабинська та Бугринська громади, частину проектів подали раніше, їх уже затвердили в Рівне нській ОДА, нині вони на розгляді у Мінрегіоні. Другу чергу проектів робоча група при ОДА розгляне найближчим часом. Серед поданих проектів - проведення капітальних ремонтів доріг, вулиць, мереж вуличного освітлення та інші. Підлозцівська громада подала 4 проекти на розгляд ОДА. Це реконструкція вуличного освітлення та будівництво котельні в дитячому садочку у с.Підлозці.

Про це повідомляє проект ПУЛЬС Асоціації міст України