У Здолбунівському районі на Рівненщині стимулюють розвиток сільського господарства. Зокрема, у регіоні реалізуються програми підтримки фермерів з вирощування гречки та поголів’я великої рогатої худоби.

За словами першого заступника голови Здолбунівської РДА Леоніда Власюка, донедавна місцеві аграрії значно скоротили виробництво гречки. Тож, аби поправити цю ситуацію, із районного бюджету виділили 40 тисяч гривень. Ці кошти спрямували на фінансову підтримку тих сільгоспвиробників, які збільшують посіви гречки.

«За кожен гектар здолбунівським аграріям доплачуємо 150 гривень. У результаті площі гречки зросли аж у 18 разів. Це сприятиме забезпеченню споживачів місцевим продуктом, а також зниженню його ринкової ціни», - розповів Леонід Власюк.

Водночас із районного бюджету виділено 35 тисяч гривень на вирівнювання ситуації із зменшенням поголів’я ВРХ. Зокрема, господарствам, де утримується 3 і більше корови, виплачується по півтисячі гривень на одну свійську тварину. Таким чином на Здолбунівщині сподіваються заохотити фермерів до розвитку тваринництва.

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.