З 25 по 28 серпня у Рівному відбудеться Міжнародний фестиваль "Art Jazz Cooperation".

Четвер, 25 серпня, 22:00-23:30 

Кінотеатр “Мультиплекс” у кіноцентрі  “ЕРА”, м. Рівне , вул. Гагаріна, 51. Тут відбудеться традиційний Вечір джазового кіно з Art Jazz Cooperation» та кіноцентром «ЕРА», з переглядом фільму “Співаючі під дощем” (Singin in the Rain), що очолив список 100 найкращих музичних фільмів «Серії 100 років» Американського інституту кіномистецтва. “Епоха німого кінематографа, 1927 рік. Дон Локвуд - популярний кіноактор, який починав свою кар`єру простим музикантом і каскадером. Постійна екранна партнерка Дона - самовпевнена Ліна Ламон. Ліна впевнена, що між нею і Доном є роман, хоча насправді це лише рекламний трюк кіностудії ...”

Пятниця та субота, 26 -27 серпня

Обласний Музично-Драматичний Театр,  м. Рівне , вул. Театральна, 1

Цього року фестиваль традиційно проходитиме в Рівне нському Муздрамтеатрі, і традиційно презентуватиме чимало мистецько-джазових несподіванок два дні поспіль. На всіх рівнян і гостей міста чекають класичний добротний джаз, вишукана лірика Грузії, блюз, від якого хочеться ридати і сміятися, шквал клезмерських мотивів, леткий і поетичний український етно-джаз та абсолютно космічне інді.

Учасники фестивалю «Art Jazz Cooperation 2016»

 "Pernal Quartet" (Польща);

 Дует Юлії Тимочко та Олександра Коржицького (Україна, Рівне );

 "PUR:PUR" (Україна, Харків);

 "TOPORKESTRA" (Україна – Молдавія); 

 "Квартет Богдана Кравчука" (Україна, Київ);

 Аніко Долідзе з програмою "Gratitude to Kancheli" (Україна - Грузія); 

 "Ukrainian Harp Union" (Україна, Київ); 

Неділя, 28 серпня

Джазувати разом ArtJazz запрошує і на День Міста. З 18:00 до 20:00 на Лебединці відбудеться концерт просто неба. Гратиме  "TW-Traveling the World band" (Рівне ), гурт зі стилем “World music” та “Contemporary folk”, та сумішшю стародавніх етнічних мотивів з найвіддаленіших куточків нашої планети, а потім смажитиме і варитиме Оркестр свінгкору та джаз панку “The Hypnotunez” (Україна, Вінниця).

The HYPNOTUNEZ – це пекельна суміш дикого джазу, старого доброго свінгу, ритм-н- блюзу та рок-н-роллу з енергетикою панк-року та інших видів сучасної, та не дуже музики. 

З 21:00 по 22:00 на Головній Сцені Майдану Незалежності - "Співанки" - програма, до якої входять народні пісні Західного регіону України, аранжовані відомим українським композитором Ігорем Закусом. Співатиме учасниця "Голосу країни-6" стане Іванка Червінська. До слова, багато рівнян знайомі з Іванкою завдяки джазовим святкуванням Різдва разом з гуртом "Shockolad".