10 серпня завершується прийом пропозицій щодо претендентів на здобуття міської премії імені Василя Павлюка у галузі народного мистецтва.

Щорічно нагородження цією премією відбувається у день міста Рівне . Цьогоріч - це 27 серпня.

ПОЛОЖЕННЯ

про міську премію імені Василя Павлюка у галузі народного мистецтва

1. Міська премія імені Василя Павлюка (далі премія) є найвищою в місті відзнакою в галузі народного мистецтва.

2. Премія присуджується за кращі здобутки (доробки) майстрів (виконавців) традиційного народного мистецтва, що утверджують гуманістичні ідеали українського народу, збагачують його історичну пам`ять, національну свідомість та самобутність, відроджують і збагачують національну (регіональну) культуру, за діяльність, що сприяє виявленню, фіксації, збереженню та популяризації етнокультурної спадщини та регіональних особливостей українського народу.

3. Премія присуджується до дня народження Василя Михайловича Павлюка 14 серпня, починаючи з 2014 року у розмірі 10 (десять) тисяч гривень.

4. На здобуття премії щорічно висуваються творчі доробки претендентів, виконані (оприлюднені) протягом останніх трьох років, але не пізніше, ніж за три місяці до його висування на здобуття премії; мають позитивні рецензії, відгуки у засобах масової інформації.

5. Пропозиції щодо претендентів на здобуття премії подаються органами державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, творчими спілками, культурно-мистецькими закладами, музеями, науковими та навчальними закладами, громадськими організаціями, самовисуванням.

6. Пропозиції щодо претендентів на здобуття премії подаються до управління культури і туризму виконавчого комітету Рівне нської міської ради до 1 липня поточного року за адресою м. Рівне , вул. Кавказька,15 тел.26-75-45, 26-08-19.

7. На здобуття премії подаються документи:- клопотання про присудження премії;- матеріали, що засвідчують творчий доробок претендента: фотографії, репродукції, аудіо та відеозаписи, СD диски, друкована продукція, інше;- ксерокопії публікацій, відгуків у засобах масової інформації;- характеристика претендента на здобуття премії та його фотокартка;- копія паспорта та ідентифікаційного номеру претендента (коли претендентом є колектив – копія паспорта його керівника).