За 23 кілометри від Рівного знаходиться найнеймовірніше селище України - Клевань. Такий статус він отримав, виборовши першість в інтернет-голосуванні. В перспективі - ще більша навала туристів. Тож журналісти Першого місцевого вирушили до такого близького, але не усім відомого селища, і на власні очі побачили, чим пишається і приваблює до себе Клевань.

Найвідоміша туристична точка для закоханих на мапі Клеваня - Тунель кохання - насправді виникла через порушення техніки безпеки, бо ж відстань від залізничного шляху до насаджень повинна бути не менше 5-ти метрів. Та це не заважає місцевим переповідати романтичні легенди.

Виїздна реєстрація шлюбу - одна з ідей, як зробити місцеву "Мекку" ще привабливішою для закоханих. Очільник Клеваня розповідає, призовий фонд Всеукраїнського конкурсу "Неймовірні села України-2016" дозволить втілити у Тунелі кохання все задумане.

Та не тунелем єдиним. Жителі Клеваню розповідають про місця, які мандрівники недооцінюють.

Наступна точка подорожі - княжий Клеванський замок. Він родом з 15 століття, але у 21-му виявився нікому не потрібним: замість підлоги та даху світять дірки. І туристів тут не видно. Та замок має, що оповісти.

Ще одна принада Клеваня - Благовіщенський костел. Тут поховані князі Чарторийські. Упродовж 400 років вони володіли клеванськими землями. Службу тут і досі правлять. Та захожим-цікавим тут прохід заборонено.

Мандри дають зрозуміти одне: статус найнеймовірнішого села України Клевань отримав не даремно. От тільки шкода, що туристи злітаються на популярну романтичну вигадку, а от чи не найстаріші історичні об'єкти Рівне нщини занепадають.