Щороку напередодні першого вересня освітяни, медики, рятувальники оглядають навчальні заклади області. Спеціально створена комісія перевіряє матеріально-технічне оснащення, заходи безпеки під час навчання дітей та роботи педагогів.

«Комісія повинна побувати у 19 обласних інтернатних закладах, стільки ж повинна перевірити й професійно-технічних закладів. Паралельно перевіряють школи та садочки у кожному місті та районі. Представники комісії звертають увагу на усе – від заходів пожежної безпеки, дотримання санітарних норм і правил до дотримання законодавства у галузі освіти. Головне пересвідчитись, що навчально- виховний процес і для дітей, і для педагогів буде безпечним та комфортним»,- зазначив начальник управління освіти і науки Рівне нської ОДА Григорій Таргонський.

Вперше представники комісії побували у реорганізованій Олександрійській ЗОШ-інтернат. Тут кажуть, заклад завжди ретельно готувався до прийому вихованців. Цьогоріч у реорганізованому закладі чекають і наймолодших – планують відкрити дошкільну групу для 18 дітей. Крім них, заклад відкриває двері і для майже півсотні учнів та вихованців.

«Дошкільна група з’явиться в нас вперше. Як і вперше в закладі навчатимуться школярі, в яких є батьки, а не лише сироти чи позбавлені батьківської опіки. Це вимагає додаткової відповідальності та створення ще кращих умов перебування, виховного процесу та харчування», - розповідає директор Олександрійської ЗОШ-інтернат Наталія Тарасевич.

За висновком представників комісії, ця загальноосвітня - школа – інтернат до нового навчального року готова. Яка ситуація у решті освітніх закладах області буде відомо до 19 серпня.

Про це повідомляє Рівне нське управління освіти та науки